lørdag 18. september 2010

Viktige hendinger

Her kommer en liten oppsummering av de viktigste nyhetene fra 14 sept - 20 sept:

Bilbombe i Bagdad:
Minst 29 mennesker drept, og 111 personer er skadet etter to bilbomber i Irak. 19 mennesker døde i eksplosjonen i Aden, og 10 døde av bomben i Mansur. Dette var i en minibuss. Offisielle tall viser at volden i Irak stadig øker.

Bombetrussel ved Eiffeltårnet i Paris:

Tirsdag kveld mottok selskapet som driver Eiffeltårnet en telefon om bombetrussel. Parken rundt Eiffeltårnet ble også evakuert. Det var omtrent 25 000 mennesker i området, mens rundt 2000 ble evakuert, evakueringen gikk rolig for seg. Det ble ikke funnet noen sprengladninger.

Jernbanestasjonen Saint-Michel ved Notre Dame ble også evakuert for bombetrussel den samme kvelden.

Merk: Dette synes jeg virker litt urovekkende ettersom dette er like etter 11-september angrepene i New York.
Afghanistan og Pakistan - kraftig jordskjelv:

Jordskjelvet ble målt til 6,3 på Richters skala som rammet Afghanistan og Pakistan fredag kveld. Jordskjelvet hadde sitt episenter ca 75 km sørøst for den afghanske byen Faizabad, som ligger 265 km nordøst for Kabul.

Gruvearbeid i Chile:

Det 630 meter dype hullet er bare 30 cm bredt. Før de 33 innesperrede mennene kan hentes ut av gruva, må hullet være 70 cm bredt. Mennene som har vært innesperret i seks uker, må rydde stein av sjakten mens boringen fortsetter. Det var 5. august at taket i koppergruva raste sammen. 22. august ble dette oppdaget, og de begynte å bore.

Krever ny POT-gransking:

Juristpolitikere fra Høyre og Frp mener POT (Politiets overvåkningstjeneste) må granskes grundig dersom det viser seg at det er fabrikkert beviser i Treholt-saken. Treholt-saken handler om den norske embetsmannen Arne Treholt som ble pågrepet i 1984 av politiet i Oslo for spionasje. 1985 ble han dømt til 20 års fengsel for landssvik og spionasje til fordel for Sovjetunion i perioden 1975-83, og for Irak fra 1981-83. Retten fastslo at han sannsynligvis hadde avslørt politiske og militære hemmeligheter til den sovjetiske sikkerhetstjenesten KGB.

Stortingsrepresentant Hans Frode Asmyhr (Frp) sier at hvis dette er sant, vil det svekke hele tilliten til norsk politi og påtalemyndighet. Derfor bør det da gjøres en grundig gransking av de hemmelige tjenestene.

Kvinne gikk amok med skytevåpen på tysk sykehus:

En kvinne skal i følge tysk politi ha drept fire mennesker på et sykehus sørvest like ved Basel i Tyskland. En politi er alvorlig skadet Hun ble skutt og drept av politiet. Selve skytingen skal ha foregått inne på sykehuset. Store områder rundt sykehuset er sperret av. Våpenet hun brukte var et automatvåpen. Akkurat nå er situasjonen veldig uklar.

1 kommentar:

  1. Kjempefin layout og innholdrik nyhetslogg. Tenk over hvilke nyhetskriterier som er viktige for at du skal synes sakene er gode. Fortsett gjerne med nyhetslogg denne uka og neste også - så blir det lettere å velge ut nyheter til prosjektoppgaven:)

    SvarSlett